Gurmee-õhtusöök Gobis

01.04

”Vanuse viiskümmend varjundit”Sellel nädalal

Chicago 1933 01/04/2025 19.00

”Vanuse viiskümmend varjundit”

Kui vana sa oled? 30? 40? 50? 60? On sel tähtsust?

Me vananeme, kas tahame seda või mitte. Kas oleme vanemaks saades targemad? Mis juhtub meie vestlusteemadega? Kuidas mõjutavad aastad meie maitset, juuste värvi ja kaalu?

Vananemisega kaasnevaid iseärasusi lahkab armastatud näitleja ja lavastaja Andres Dvinjaninov, kes on lavalaudu vallutanud ja publikut hullutanud juba üle neljakümne aasta. Nüüd, oma kuuekümnenda sünnipäeva lävel räägib ta eelarvamustevabalt ja teravmeelselt unustamisest, tervisest, abielust, plastilisest kirurgiast, pidutsemisest, treeninghüsteeriast, söömisharjumustest ja paljust muust.

Igaühe elus jõuab varem või hiljem kätte see hetk, kui ilmub esimene hall juuksekarv. See võib tunduda tragöödiana, või siis hoopis inimliku komöödiana, kui hoolimata alatasa kadunud prillidest õnnestub mitte kaotada huumorimeelt. Tere tulemast ebapopulaarteaduslikku uuringuprogrammi, silmiavavasse ja raputavalt naljakasse komöödiasse saamaks teada, kas su „parim enne“ on möödas!

PS! Uskuge, esimese halli juuksekarva leidmine ei ole tingimata maailma lõpp!

Piletid leiad siit.

Pärast piletiostu palume broneerida seltskonnale laud info@chicago.ee

03.04

Becher’s Bar @ MnemonicSellel nädalal

Mnemonic 03/04/2025 20.00-00.00

Becher’s Bar’i külalisvahetus Mnemonicus

Mnemonic baar võõrustab 3. aprillil kaht Euroopa tippbaarmeni – ja SINA oled oodatud sellest maitseküllasest õhtust osa saama!

Vítězslav Cirok ja Patrik Škamla legendaarsest Becher’s baarist (Grandhotel Pupp, Karlovy Vary) võtavad shakerid üle alates kell 20:00 – ja toovad endaga kaasa tõelise kokteilienergia.

Oodata on:
– Ainult selleks õhtuks loodud erimenüüd, mis täis maailmatasemel maitseid
– Võimalust kohtuda ja suhelda kahe baarmenilegendiga
– Kõike seda mõnusat atmosfääri, mida Mnemonic baarist ootad ja armastad

Ainulaadne võimalus nautida erakordseid jooke otse tippudelt. Tule janusena – see saab hea olema!

11.04

Elav muusika ja värsked austrid

Om.house 11/04/2025 20.00-23.00

Elav muusika ja värsked austrid Om.houses

Eripakkumine austrite armastajatele – 11.aprillil leiad Om.house menüüst värsked austrid eripakkumisena:

3 austrit – 14€

iga järgmine auster – 3€

Tellides austreid, saad pudeli Simonnet – Febvre Cremant De Bourgogne erihinnaga – 39€.

Naudi austreid Arran Hardingu lugude saatel.

Broneeri laud Om.house’i kodulehel või helista +372 5550 5158

Kohtumiseni Om.house’is!

12.04

Koolieelikute PoCo

PoCo 12/04/2025 10.00-11.00

Eelkooliealiste laste hommik

Koolieelikute PoCo ootab 4-7aastaseid kunstisõpru ja nende vanemaid popkunsti muuseumisse! Popkunst on justkui universaalne keel, mis pakub äratundmist, rõõmu ning suhestumise võimalusi kõikidele pereliikmetele.

Koolieelikute hommikul avastame loomingut nii, et kunstiteosed asetuksid lastele tuttavasse konteksti.

Piletid leiad siit.

13.04

Dan Mikkin ”Tosin kaks”Sellel nädalal

Eesti Arhitektuurimuuseum 13/04/2025 11.00-18.00

TOSIN KAKS. Ehk mulje Tallinna linnast maikuus 1998, maikuus 2010 ning maikuus 2022

Avame neljapäeval, 16. jaanuaril kell 17 Eesti Arhitektuurimuuseumis galeriinäituse „TOSIN KAKS. Ehk mulje Tallinna linnast maikuus 1998, maikuus 2010 ning maikuus 2022“.

Näitusel on väljas järjepideva Tallinna arengu arhiveerija Dan Mikkini fotojäädvustused pealinna märgilistest kohtadest kahe kaheteistkümne aastase vahega.

Dan Mikkin pildistas Tallinna vaateid iga kord täpselt samast kohast, sama rakursi ja võimalikult sarnase valgusega, jäädvustamaks muutuseid linnaruumis. Kokku on Mikkin üles võtnud 80 asukohta üle Tallinna, näitusel on esil neist tunnuslikumad, mille najal vormub pilt Tallinna arengust nende kolme aastakümne vältel.

Lisaks ehituslike muutuste talletamisele on Mikkin tabanud pildile ka linna ja selle inimeste sisemise noodi. Nende aastate jooksul ehitatud Tallinn peegeldab suuresti ühiskonna valikuid – see linn on meie tegevuse tulem.

Dan Mikkin on teenusedisainer, kelle jaoks pildistamine on puhkus, kuid disaineri silm ei jäta teda ka siis maha. Objektiivi ette jäävad sagedamini sildid tänavatel, majad ja autod. Mikkin püüab mõista, kuidas toimivad ja arenevad linnad, seda nii Eestis kui ka mujal.

Näituse toimetaja on urbanist, fotograaf ja Eesti Kunstiakadeemia õppejõud Mattias Malk, kujundaja Koit Randmäe (Eesti Arhitektuurimuuseum).

Näitus jääb Eesti Arhitektuurimuuseumi galeriil avatuks 13. aprillini 2025.

15.04

Piret Elli isikunäitus ”Pildid”Sellel nädalal

Gallery Cafe 15/04/2025 Terve päev

Piret Elli ”Pildid”

Gallery Cafes on avatud Piret Elli isikunäitus ”Pildid”

Piret Elli: “See näitus peegeldab minu loomingulist teekonda, soovi avastada erinevaid tehnikaid ja katsetada värvikombinatsioone. Võib tunduda, et olen eneseotsingul, kuid praegu naudin just mitmekesisust – võimalust luua eriilmelisi teoseid ja avastada uusi suundi. Võib-olla ühel päeval leian oma kindla stiili, kuid hetkel on minu eesmärk lihtsalt maalida ja jagada seda rõõmu ka teistega.”

Näitus jääb avatuks kuni 15.04.2025.

25.04

Gurmee-õhtusöök Gobis

Gobi 25/04/2025 19.00

Gruusia & Põhjamaade gurmee-õhtusöök

Kutsume Teid ainulaadsele gurmee-õhtusöögile, kus Gruusia maitsed kohtuvad esmakordselt Põhjamaade köögiga. Kokad Luka Khinkiladze (Gobi restaurant, Tallinn Brändi Kokk, Bocuse d’Or Europe’20) ja Kim Päivästö (Michelini restorani Demo (*), Helsingi peakokk) on loonud 8-käigulise erimenüü koos sobitatud Gruusia veinidega.

Varajase tellija hind 149€ (kehtib kuni 11.04.2025)
Sobitatud veinid iga käigu kõrvale on õhtusöögi hinna sees (v.a.pre-dessert)

MENÜÜ
Amuse-bouche valik

  1. „Valge öö kaaviar“ – kartulivahvel, meritindimari, hapukoor, marineeritud
    sibul
  2. „Jahimehe trofee“ – grillitud hirvetartar, mädarõigas, šampanjas marineeritud sinep
  3. „Juustu alkeemia“ – Gebjalia, juustu spaghetti, mündi emulsioon
  4. „Roheline sümfoonia“ – asparagus Phkhali, ploomigeel, rukkileiva krõpsud


„Imereetia porru“
porrulaugu mosaiik, karameliseeritud sibula püree, tomati-Satsebeli sorbee
„Kookose Fjord“
suitsutatud meritint, kookose-kalasupi pits, kahvri laim
„Nordic hinkaalid“
hirveliha, leeskputk, luuüdi puljong
„Keskööpäike Chakhokhbili“
faasan, mousseline kreem, mürkel, valge asparagus, tomativaht
“Soome metsa Pithivier“
põdraliha, must trühvel, savoy kapsas, Jaloviina-piprakaste. 
„Chacha & aed“
karusmari, Chacha silver, miso ja šokolaadi krõpsud
„Vanaaegne kaukaasia“
Pelamushi veini mousse, fermenteeritud viinamarja glasuur, Gozinaki kreekapähkli krõps

BRONEERI KOHAD SIIN


● Õhtusöök algab kl 19:00
● Hilinejatele ei serveerita juba serveeritud roogasid
● Broneeringu tagab ettemaks.
● Kohtade arv on piiratud!

Kohtume Gobis!